menuclose

Sex: Meer dan een orgasme

De geldende norm is nog steeds dat seks eindigt wanneer de man komt. Hoppa, einde van het spel, klaar. Al sinds de Kama Sutra worden mannen gestimuleerd om aan voorspel te doen, maar zodra de man is gekomen is het meestal afgelopen met de sex. 

Maar – wat als er niemand een orgasme krijgt?

Een anekdote: ik was onlangs met een partner. Hij wreef zachtjes over mijn rug en ik genoot. Ik vroeg hem of hij het ook fijn vond om mij op deze manier te verwennen, wetende dat hij er plezier in had mij te laten komen. Hij zei voorspelbaar ja, maar niet zoveel als wanneer hij mij bijvoorbeeld oraal zou bevredigen. Dan voelde hij zich meer een man.

Er zit veel ego in het climaxen. Als een man te vroeg ejaculeert, wordt dit geassocieerd met schaamte. Als hij zijn vrouwelijke partner laat komen, is dat een bron van trots; des te meer als hij haar MEERDERE ORGASMEN laat hebben !! Ik heb veel partners gehad die tevreden zijn wanneer zij zelf geen orgasme krijgen, maar niet tevreden zijn tenzij ze geloven dat ik golf na golf van extase door mijn lichaam heb laten golven, zonder zelfs maar te overwegen of dat iets is dat ik wil.

Toegegeven, het is vaak wel wat ik wil. Een orgasme is een geweldige sensatie. Maar dat geldt ook voor lekker eten, massages, niezen en plassen nadat ik het echt heel lang heb moeten ophouden. Maar ik wil niet altijd die plezierige gevoelens hebben, of me er te veel aan overgeven als ik dat doe (het eerste koekje smaakt geweldig, maar tegen de vierde wil ik nooit meer een koekje zien!). Omdat ik volledig in staat ben om door seks tevreden te zijn zonder een climax te bereiken, heb ik moeite met het begrijpen van de psychologie achter waarom het uitmaakt welke spieren samentrekken en hoe vaak ze dat doen.

Ik denk dat ik er gewoon de voorkeur aan geef dat mijn sexuele uitspattingen meer ontspanning zijn dan een wedstrijd.

De quickie-versie? Onthoud dat seks niet penisgericht, orgasmegericht of doelgericht hoeft te zijn; het kan gewoon zijn!

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

    Volg me op twitter
    Blijf op de hoogte

    Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

    Translate »