menuclose

Hoe ga je om met geld bij een paydate?

(Zelf)vertrouwen in de slaapkamer kan alles veranderen.  Goede seks valt of staat met menselijke vaardigheden, veel meer dan met speciale trucjes in bed. Hoe maak je contact met je partner? Hoe goed voel je je over jezelf? etc.

Maar als het gaat om het zien van een professional, zijn er enkele praktische zaken die verschillen van andere soorten dates.  Een van de grootste hiervan is – je raadt het al – geld.  ‘Hoe overhandig ik het geld?’ ‘Moet ik een fooi geven?  ‘Hoe kan ik mijn privacy beschermen als ik een aanbetaling doe?’ Deze vragen zijn allemaal praktisch, redelijk en verdomd belangrijk.

Het begrijpen van (en vertrouwd raken met) de financiële transactie is de sleutel tot een goede ervaring. Hier zijn mijn meest gestelde vragen.

‘Moet ik bij het boeken van een date al een aanbetaling doen?’

Bij het boeken van mijn specials is dit inderdaad een vereiste. Door de mannen die me benaderen voor een date wordt me van alles beloofd. Ze beloven een heer te zijn, dat ze op tijd komen opdagen en dat ik me geen zorgen hoef te maken.

Maar als een dame, die al wat langer meedraait in dit wereldje, weet ik dat er soms een verschil zit tussen wat men belooft en wat men uiteindelijk doet.

Daarom vraag ik om een aanbetaling. Mensen annuleren minder snel, wanneer ze al een aanbetaling hebben gedaan.

Toch heb ik besloten om mijn policy een klein beetje te wijzigen, om de liefhebbers van contant geld enigszins tegemoet te komen. In plaats van het volledige bedrag (zoals voorheen), vraag ik om een aanbetaling van 25%.

Het volledige bedrag vooruit betalen blijft natuurlijk ook mogelijk.

‘Moet ik bij aanvang van de date betalen?’

Als je tijdens het boeken nog niet het volledige bedrag hebt voldaan, ontvang ik het restant graag aan het begin van onze ontmoeting. Mijn service begint bij aanvang van onze date, zelfs als onze kleding nog aan is ;). En met de financiële zaken uit de weg, kunnen we daarna ontspannen en hoeven we daar niet meer aan te denken.

Als we elkaar ontmoeten op een openbare plek voor een drankje, diner of shop-afspraak, voordat we tussen de lakens gaan spelen, is het een goed idee om de betaling aan te bieden tussen een kaart of boek, of in een cadeau-tasje. Dit in verband met discretie voor ons allebei. Als we elkaar privé ontmoeten, wordt een ongemarkeerde envelop beschouwd als de stijlvolle aanpak.

‘Maar ik wil geen sporen achterlaten!’

Ach ja.  Het beruchte privacy argument. Ik wil natuurlijk ook graag dat onze date discreet verloopt en je geen ellende krijgt achteraf.

Daarom heb ik ervoor gezorgd dat zowel een (aan)betaling via creditcard, paypal, als iDeal, discreet op je afschrift zal komen te staan. Is dit echt een heel groot probleem voor je, informeer dan of je eventueel een aanbetaling kunt doen via bitcoin of bijvoorbeeld met een giftcard (naar mijn keuze). Volledige cash betalingen zijn niet mogelijk bij het boeken van mijn specials.

‘Maar ik ben eerder opgelicht!’

Schat, dat is, om het bot te zeggen, k*t.  Ik leef met je mee.

Er zijn echter een paar manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je niet opnieuw wordt opgelicht.

Boek allereerst een date met iemand die al even mee loopt. Een dame (of heer) die erin is geslaagd een naam op te bouwen, zou dat niet hebben gered als hij/zij regelmatig aanbetalingen zou stelen. Het is ook niet logisch om dat te doen. Veel liever heb ik een geweldige date, vertrek ik met het volledige bedrag op mijn rekening of in mijn portemonnee en kijk ik daarna uit naar onze volgende spannende ontmoeting.

‘Maar misschien moet ik annuleren. Ben ik dan ben ik mijn aanbetaling kwijt?’

Natuurlijk, het leven kan raar lopen en vervelende dingen gebeuren… Maar als volwassene moet je de verantwoordelijkheid nemen voor je schema. Plan vooruit, ongeveer zoals je een tandartsafspraak, een reisje of een kappersbezoek zou boeken.

Als je je zorgen maakt dat er iets zal gebeuren… een tante overlijdt, je kind breekt zijn arm, je wordt opgeroepen om te werken… houd dan rekening met mijn annuleringsbeleid:

Annuleren is geen probleem, tot 48 uur voor aanvang van onze date. Indien je later dan dit moment annuleert, breng ik 50% in rekening, te voldoen binnen 24 uur na het verzenden van het verzoek. Bij no-show-afspraken wordt 100% in rekening gebracht.

Je aanbetaling wordt niet gerestitueerd. Als je een date moet verzetten, houd ik je aanbetaling maximaal een jaar vast voor een toekomstige date. Daarna is een nieuwe aanbetaling vereist.

*Als ik een date moet annuleren, ontvang je uiteraard je aanbetaling terug, of houd ik die vast voor een date op een ander tijdstip (afhankelijk van wat jouw voorkeur heeft).

Kan ik een aanbetaling doen met lingerie/sieraden/een ander product?

Nee! Vraag dit alsjeblieft niet. Net als jij moet ik rekeningen betalen en boodschappen doen. En mijn supermarkt of telefoon provider etc accepteren geen luxe product als betaling.

‘Moet ik een fooi achterlaten?’

Nederland heeft niet echt een fooien-cultuur. Bij een leuke date is de beslissing om al dan niet een fooi te geven geheel aan jou. Het is niet iets dat me standaard overkomt, maar ik waardeer het natuurlijk heel erg als het gebeurt.

Een fooi geven kan een geweldige manier zijn om waardering te tonen. Als je overweegt een cadeau te geven, maar moeite hebt om te beslissen is een fooi een goede optie. Met cash kun je het nooit verkeerd doen. Maar het belangrijkste is om te weten dat het geen verplichting is.

Geld hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Veel klanten, vooral first-timers, maken zich zorgen over de betalingsetiquette.  Het bovenstaande behandelt de basisprincipes, maar onthoud dat het prima is om je date vragen te stellen als je het niet zeker weet.  

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

    Volg me op twitter
    Blijf op de hoogte

    Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

    Translate »